top of page

Op Visite in De Bieslandhof beelden in de tuin


In de zomer van 2014 waren 9 kunstenaars een maand op visite in de prachtige tuin van De Bieslandhof.

De Bieslandhof is een verpleeghuis in Delft met 360 bewoners. 455 medewerkers en 180 vrijwilligers. In de architectonische tuin van De Bieslandhof waren beelden te bewonderen van 9 professionele kunstenaars. Aan deze tentoonstelling was een intensief activiteitenprogramma verbonden. De getoonde beelden waren het uitgangspunt voor de diverse activiteiten. De tentoonstelling en de activiteiten zijn bezocht door een breed publiek; bewoners, medewerkers, familie, buurtbewoners en anderen.

Door kunst kijken te combineren met zelf doen, geven we de bewoners en de deelnemers nieuwe aanknopingspunten om elke keer anders naar de beelden te kijken. De ervaring wijst uit dat als je iets leert kennen en begrijpen, je het meer gaat waarderen.

Om de sfeer van de tentoonstelling vast te houden nadat Stichting Op Visite weer vertrokken is, maken we naast de film ook een publicatie met daarin foto’s van de tentoonstelling en de activiteiten. Zodat er nog lang nadat de tuin weer leeg is en de rust in huis is weergekeerd er herinneringen opgehaald kunnen worden aan een bijzonder project met mooie ervaringen.

Link naar de publicatie http://issuu.com/opvisite/docs/opvisiteindebieslandhof link naar de publicatie bij issuu

Het is bekend dat creativiteit, vindingrijkheid en oplossingsgericht denken het leven verrijkt. Met dit project geven we een krachtige injectie aan bewoners, medewerkers, familie en andere deelnemers.

Door kunst op een intensieve manier ‘in huis’ te brengen, zorgen we ervoor dat deze maand niemand aan kunst kan ontkomen. We delen alle facetten van kunst; hoe een idee ontstaat, materiaalbewerking, een beeld maken en uiteindelijk het maken van een tentoonstelling. We maken het kunstenaarschap inzichtelijk en geven de deelnemers handvaten om deze creativiteit mee te nemen in het eigen dagelijkse leven.

Data: 29 augustus tot en met 29 September

Elk weekend van de tentoonsteling waren er workshops en materiaal demonstraties.

Deelnemende kunstenaars

Anna J. Stuijvenberg

Camiela Waringa

Coby Brinkers

Ellen Rijsdorp

Marian Meerbeek

Mary Geradts

riëlle beekmans

Tineke van Veen

Yke Prins

Met dank aan:

Gemeente Delft, Fonds 1818, RCOAK, Slyterman van Loo, Klein Breteler Fonds, De Laatste Eer, Rotary Vrijhof, Keramikos.

'Muurbloemen' van Mary Geradts. Dit kunstwerk is aangekocht en blijft in de tuin.

'Huisje, boompje tekening' van Anna J. Stuijvenberg

Een van de vier materiaal demonstraties. Yke Prins laat zien hoe je met een kettingzaag een beeld uit een boomstam zaagt.

Een van de vier materiaal demonstraties. Ellen Rijsdorp laat zien hoe je klei draait op een draaischijf.

Deze laatse drie foto's zijn gemaakt tijdens een van de workshops.

bottom of page